Stiefel Elektrolyt por 1kg

Kategóriák
LónakLovasnakÁpolás, LótartásTakarmányozásVillanypásztorSzakágAjándékPályaProblémák szerintSzettekLegújabb termékekOutlet, akciós termékekHorseCoinKutya, Macska
EkkiaStiefel Elektrolyt por 1kg
  • Stiefel Elektrolyt por 1kg

    Cikkszám: 340-1201-001

    Ára: 13 960 Ft / db


    A Stiefel electrolyte egy vízben oldódó, diétás kiegészítő takarmány a lovak túlzott izzadásból eredő elektrolitveszteségének kiegyenlítésére, valamint a csikók víz- és elektrolitegyensúlyának stabilizálására.

    A Stiefel Electrolyte a sportlovak elektrolitveszteségének kompenzálására, valamint a csikók és idős lovak víz- és elektrolitegyensúlyának stabilizálására szolgál. Nátriumot, káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Az olyan elektrolitokra, mint a nátrium és a kálium, a testsejtekben lévő nyomás stabilizálásához van szükség. Nagy mennyiségű elektrolit ürül ki a magas hőmérsékleten történő erős izzadás, valamint a nagy teljesítmény vagy hasmenés következtében. Az elektrolitveszteség arányos a verejtékveszteséggel. Forró napokon egy kb. 600 kg súlyú ló 5-7 óra alatt akár 35 l verejtéket is veszíthet. Az elektrolitok felelősek a vízháztartás szabályozásáért. A nem megfelelő vízháztartás energiahiányhoz és teljesítménycsökkenéshez vezet. A Stiefel Electrolyte magas koncentrációjú összetevői kompenzálják ezt a hiányt és hozzájárulnak a gyorsabb regenerációhoz. A Stiefel Electrolyte magnéziummal is dúsított, hogy támogassa az izomanyagcserét. Minden lónak, amelynek teljesítményre van szüksége, a versenyszezonban és az intenzív edzések során elegendő elektrolitot kell biztosítani. Az idős lovaknál magas hőmérsékleten is nagy lehet az elektrolitveszteség. Az elektrolitok számára sajnos nincsenek lerakódások a szervezetben. Ezért nagy fogyasztás esetén a takarmányban kellő ellátottságra van szükség.

    Tipp: Nagy teljesítmény igénybevételekor vagy magas hőmérsékleten elegendő nyers takarmányt kell biztosítani. A nyersrost megköti a vizet a belekben, és így raktárként működik.

    Takarmányozási ajánlás: A túlzott izzadás miatti elektrolitveszteség kompenzálására.
    Nagytestű lovak (600 kg testtömeg) 50-100 g/nap
    Kistestű lovak 30-60 g naponta
    Az etetés ajánlott időtartama: 1-3 nap
    Kínáljon vizet az ad-libidum felvételéhez. Az adalékanyag etetése előtt ajánlott szakemberrel konzultálni.

    A víz- és elektrolitegyensúly stabilizálására, ha emésztési problémák (hasmenés) veszélye fennáll, vagy ha emésztési problémák (hasmenés) jelentkeznek.
    Kistestű lovak 50 - 100 g naponta
    Ajánlott etetési időtartam 1-7 nap (1-3 nap kizárólagos etetés esetén)
    Az adalékanyag etetése előtt ajánlott állatorvossal konzultálni.

    Hűvös, száraz, közvetlen napfénytől védett helyen tárolja. Felbontás után hamarosan használja fel. Kisgyermekek számára elérhetetlen helyen tárolja.

    hta2247stiefel1

    1kg


    Kapcsolat
    Nagy Lovas Kft
    Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 41/c
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2283
    Vevőszolgálat
    Hétfő: Szünnap (Az állatpatika nyitva van)
    K-P: 10-18h
    Szombaton: 9-13h
    Vasárnap: Szünnap
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2287