Stiefel Biotin Plus 1kg

Kategóriák
LónakLovasnakÁpolás, LótartásTakarmányozásVillanypásztorSzakágAjándékPályaProblémák szerintSzettekLegújabb termékekOutlet, akciós termékekHorseCoinKutya, Macska
EkkiaStiefel Biotin Plus 1kg
  • Stiefel Biotin Plus 1kg

    Cikkszám: 320-6001-001

    Ára: 25 930 Ft / db


    A Stiefel Biotin Plus Pellet kompenzálja a takarmányozással összefüggő biotinhiányt. Ezek negatív hatással lehetnek a pata és a szarv növekedésére. A rugalmasság és az ellenálló képesség romolhat. Emellett a szőrzet minősége is károsodhat.

    A Stiefel Biotin Plus a 3-szoros formulát tartalmazza: Biotin, metionin és cink. Alkalmas a szarvnövekedésre, de a szőrzet és a bőr erősítésére is. A biotin (H-vitamin) fontos szerepet játszik a zsír- és cukoranyagcserében. A biotin pozitív hatással van a bőrre, a szőrzetre és a szarvra. Hiánytünetei hámló szőrzethez, bőrhibákhoz és rossz szarvminőséghez vezethetnek, melynek következtében a szaru nem lesz rugalmas.

    Egészséges lóban a biotint a bélflóra mikroorganizmusai szintetizálják. Hiány akkor lép fel, ha a bélflóra szintézis-kapacitása már nem biztosított. A féreghajtók adása például megzavarhatja a bélflórát és akadályozhatja az ilyen szintézisfolyamatokat. A metionin egy kéntartalmú aminosav, amely nagyon fontos a kötőszövet kialakulásához. A hozzáadott metioninból a szervezet képes ciszteint képezni, amely a keratin építőelemeként szolgál. A keratin viszont erősíti a szarut. A cink fontos szerepet játszik a bőr, a szőr és a szarvsejtek kialakulásában és regenerációjában.

    A takarmányozást hosszabb időn keresztül (legalább 9 hónapig) kell végezni, mivel a biotin csak akkor válik érzékelhetővé, amikor új szarvacskák nőnek. MEGJEGYZÉS: A pata átlagosan havonta 1 cm-t nő.

    Táplálási tanácsok:
    Lovak (600 kg testtömeg): Napi 10g.
    Kistestű lovak: Napi 5g

    A teljes értékű takarmányokhoz képest magasabb adalékanyag-tartalom miatt ez a takarmány csak napi 100g-ig etethető. A takarmányt közvetlen napfénytől védett, hűvös, száraz helyen tárolja. Felbontás után gyorsan fogyassza el. Kisgyermekektől távol tárolja.

    hta2220-4

    hta2247stiefel1

    1kg


    Kapcsolat
    Nagy Lovas Kft
    Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 41/c
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2283
    Vevőszolgálat
    Hétfő: Szünnap (Az állatpatika nyitva van)
    K-P: 10-18h
    Szombaton: 9-13h
    Vasárnap: Szünnap
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2287