Ausztrál nyereg és felszerelései
Chambone, Gogue, Thiedemann, + Segédszárak
Cikkszám: 340-1515-001
Ára: 5 390 Ft / db
A kukoricacsíra olaj fogyasztásával magas szinten támogathatjuk egészségünket, hiszen külsőleg és belsőleg használva is élvezhetjük a kukoricacsíra pozitív élettani előnyeit.
Belsőleg alkalmazva
Fogyasztásával olyan esszenciális zsírsavakhoz juttathatjuk a szervezetünket, amelyek elengedhetetlenek az optimális működéséhez. Ez az olaj ugyanis tele van jóféle zsírsavakkal, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, például kiemelt szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében. Mivel az emberi test nem képes őket előállítani, ezért a táplálékon keresztül kell biztosítani a bevitelüket. E- és B-vitamin tartalmának köszönhetően pedig magas antioxidáns hatású is, így fogyasztása erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, és lassítja az öregedést.
Külsőleg alkalmazva
A kukoricacsíra-olaj rendkívül jó hidratáló és regeneráló hatással rendelkezik, így bőrünk egészségét is támogathatjuk a használatával.
Hogyan használjuk a konyhában a kukoricacsíra olajat?
Finom és különleges ízesítője lehet salátáknak, zöldségeknek, és leveseknek, de mártások, szószok és pácok készítésénél is nyugodtan vessük be. Ha alacsony hőfokon sütnénk-főznénk, akkor a hagyományos olajak helyett nyugodtan használhatjuk a kukoricacsíra olajat, mivel ez kevésbé érzékeny a hőre, mint a legtöbb hidegen sajtolt olaj.
A hidegen sajtolt olaj
A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a növényi olajoknak. Ez a hidegen préseléses eljárásnak köszönhető, amelynek során csak mechanikai eszközöket használnak - nem adnak hozzá semmiféle kémiai anyagot vagy bármilyen más adalékot. Egyszóval nincsen finomítva, csak a kukoricacsíra tiszta esszenciáját tartalmazza, így a benne lévő ízek és tápanyagok megmaradnak.
1L