Zoolit universal ásványianyagpótló 5kg

Kategóriák
LónakLovasnakÁpolás, LótartásTakarmányozásVillanypásztorSzakágAjándékPályaProblémák szerintSzettekLegújabb termékekOutlet, akciós termékekHorseCoinKutya, Macska
EkkiaZoolit universal ásványianyagpótló 5kg
 • Zoolit universal ásványianyagpótló 5kg

  Cikkszám: 360-1211-050

  Ára: 990 Ft / zsák


  Gázadszorpciós, ioncserélő, nyom- és ritkaelem tartalmú ásványi anyag kiegészítő

  Ásványi anyag hiány miatt fellépő szőrváltás-problémákra (matt, hosszú szőrzet), földevés-falnyalogatás, teljesítmény csökkenés, kóros soványság, puffadás-túlzott bélgáz képződés esetén, vemhesség idején nagyon ajánlott.

  1. Nem megfelelő mennyiségű és/vagy minőségű takarmány, hirtelen tak.váltás kisebb vagy nagyobb rendellenességeket okoznak az emésztési rendszerben. Rendellenesség jelentkezik a bélflóránál, fellép a rossz emésztés, jelentkezik a bélnyálkahártya érzékenysége, ami puffadáshoz és kólikás nyugtalansághoz vezethet.

  2. Az oxigén fogyasztásának növekedése a erős megterhelés folyamán, izom túlmelegedését, tejsav spontán oxidációját okozhatja . A sportlovaknál jelentkező oxidatív stressznek a következményei számosak: az izmok károsodása, görcsök , egyre nagyobb fáradtság, lassú regeneráció.

  A Zoolit a emésztőrendszerben hat. A mikropórusos szerkezetnek és a hatalmas belső területnek (1000 m2/g-ig) valamint a kationok egyesülési képességének köszönhetően a zeolit fizikailag megakadályozhatja a szabad gyökök keletkezését és ezzel jelentősen csökkenti a biológiai szerkezetek károsodásait, mivel megköti a toxikus anyagokat , nehézfémeket,keletkező gázokat.

  Rendbehozza a hasmenéses, rossz emésztésű, puffadó állatokat stabilizálja az anyagcsere folyamatokat, javul az emésztés hatékonysága. Emellett ásványi anyagokat, nyom- és ritkaelemeket juttat a szervezetbe, könnyen hasznosuló formában.pl. Ca., Fe, Mg, K, Zn, Co, Se. Az újabb tanulmányok bebizonyították, hogy a klinoptilolit (a Zoolit "hatóanyaga") szedése javítja a kálcium felszívódását és növeli a csontok sűrűségét. Úgy tűnik, hogy a klinoptilolit segíti a Ca elraktározását a csontokban. A legegészségesebb szervezet sem maradhat fenn egészséges csontváz nélkül.

  A hatások láthatóak az egész szervezetben. A károsodás csökkenésével és a szabadgyökök semlegesítésével takarékoskodni lehet a szervezet energiájával, amely egyébként a károsodott biológiai szerkezetek gyógyításának folyamatára használódna el. Az említett energiatakarékosság kihatással van a csökkentett oxigénfelhasználásra, úgyhogy ez az oxigén most részt vehet az anyagcsere folyamataiban. Ezzel bővül az anyagcsere aerob-területe. Ami azt jelenti, hogy lovunk energikusabb, és nem fárad olyan könnyen.

  Adagolás:1kg nedvesített takarmányhoz 50-80g

  A kép, csak illusztráció.

  5kg

  Egyedül szállítható


  Kapcsolat
  Nagy Lovas Kft
  Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 41/c
  E-mail:
  Tel: 06-70-333-2283
  Vevőszolgálat
  Hétfő: Szünnap (Az állatpatika nyitva van)
  K-P: 10-18h
  Szombaton: 9-13h
  Vasárnap: Szünnap
  E-mail:
  Tel: 06-70-333-2287