Zoolit universal ásványianyagpótló 5kg

Kategóriák
LónakLovasnakÁpolás, LótartásTakarmányozásVillanypásztorSzakágAjándékPályaProblémák szerintSzettekLegújabb termékekOutlet, akciós termékekHorseCoinKutya, Macska
EkkiaZoolit universal ásványianyagpótló 5kg
  • Zoolit universal ásványianyagpótló 5kg

    Cikkszám: 360-1211-050

    Ára: 990 Ft / zsák


    Gázadszorpciós, ioncserélő, nyom- és ritkaelem tartalmú ásványi anyag kiegészítő

    Ásványi anyag hiány miatt fellépő szőrváltás-problémákra (matt, hosszú szőrzet), földevés-falnyalogatás, teljesítmény csökkenés, kóros soványság, puffadás-túlzott bélgáz képződés esetén, vemhesség idején nagyon ajánlott.

    1. Nem megfelelő mennyiségű és/vagy minőségű takarmány, hirtelen tak.váltás kisebb vagy nagyobb rendellenességeket okoznak az emésztési rendszerben. Rendellenesség jelentkezik a bélflóránál, fellép a rossz emésztés, jelentkezik a bélnyálkahártya érzékenysége, ami puffadáshoz és kólikás nyugtalansághoz vezethet.

    2. Az oxigén fogyasztásának növekedése a erős megterhelés folyamán, izom túlmelegedését, tejsav spontán oxidációját okozhatja . A sportlovaknál jelentkező oxidatív stressznek a következményei számosak: az izmok károsodása, görcsök , egyre nagyobb fáradtság, lassú regeneráció.

    A Zoolit a emésztőrendszerben hat. A mikropórusos szerkezetnek és a hatalmas belső területnek (1000 m2/g-ig) valamint a kationok egyesülési képességének köszönhetően a zeolit fizikailag megakadályozhatja a szabad gyökök keletkezését és ezzel jelentősen csökkenti a biológiai szerkezetek károsodásait, mivel megköti a toxikus anyagokat , nehézfémeket,keletkező gázokat.

    Rendbehozza a hasmenéses, rossz emésztésű, puffadó állatokat stabilizálja az anyagcsere folyamatokat, javul az emésztés hatékonysága. Emellett ásványi anyagokat, nyom- és ritkaelemeket juttat a szervezetbe, könnyen hasznosuló formában.pl. Ca., Fe, Mg, K, Zn, Co, Se. Az újabb tanulmányok bebizonyították, hogy a klinoptilolit (a Zoolit "hatóanyaga") szedése javítja a kálcium felszívódását és növeli a csontok sűrűségét. Úgy tűnik, hogy a klinoptilolit segíti a Ca elraktározását a csontokban. A legegészségesebb szervezet sem maradhat fenn egészséges csontváz nélkül.

    A hatások láthatóak az egész szervezetben. A károsodás csökkenésével és a szabadgyökök semlegesítésével takarékoskodni lehet a szervezet energiájával, amely egyébként a károsodott biológiai szerkezetek gyógyításának folyamatára használódna el. Az említett energiatakarékosság kihatással van a csökkentett oxigénfelhasználásra, úgyhogy ez az oxigén most részt vehet az anyagcsere folyamataiban. Ezzel bővül az anyagcsere aerob-területe. Ami azt jelenti, hogy lovunk energikusabb, és nem fárad olyan könnyen.

    Adagolás:1kg nedvesített takarmányhoz 50-80g

    A kép, csak illusztráció.

    5kg

    Egyedül szállítható


    Kapcsolat
    Nagy Lovas Kft
    Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 41/c
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2283
    Vevőszolgálat
    Hétfő: Szünnap (Az állatpatika nyitva van)
    K-P: 10-18h
    Szombaton: 9-13h
    Vasárnap: Szünnap
    E-mail:
    Tel: 06-70-333-2287